Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 27 Kesä 2019 15:44Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Minkä kirjan luit viimeksi? 
Kirjoittaja Viesti
Kettu
Kettu
Avatar

Liittynyt: 30 Loka 2013 23:46
Viestit: 98
Vastaa lainaamalla
Viesti Minkä kirjan luit viimeksi?
Otsikko kertoo kaiken. Vähän jos voisi kertoa myös että tykkäsitkö vai et, ja mistä kertoo jne.

Itse luin Hermann Hessen Narcissos ja Kultasuu. Teos on joltain 30-luvulta muistaakseni. Hesse kuuluu lempikirjailijoihini ja tykkäsin siis tästäkin teoksesta paljon. Kertoo luostariin tulleesta nuoresta pojasta joka karkaakin sieltä ja ryhtyy kulkuriksi. Matkan varrella tapahtuu kaiken näköistä. Loppujen lopuksi tyyppi palaa takaisin luostariin. Saattaa kuulostaa ehkä vähän tylsältä tämä luostari-teema, mutta itseäni se kiehtoo, varsinkin kun asiat on kuvattu vähän salamyhkäisesti tässä. Mutta suosittelen kuitenkin!


01 Marras 2013 20:48
Profiili WWW
Hukka
Hukka
Avatar

Liittynyt: 28 Loka 2013 17:39
Viestit: 243
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Sain juuri luettua Roald Dahlin krjoittaman Matilda kirjan. Tykkäsin! Kirjassa kerrotaan työtöstä, joka on ihmelapsi ja luki jo alle 5 vuotiaana kaiken laisia kirjoja. Hänen vanhempansa eivät kuitenkaan voi sietää Matildaa (koska he ovat outoja). Matilda menee ensimmäiselle luokalle ja ystävystyy hänen opettajansa kanssa ja lopulta pelastaa neiti Honeyn kamalan rehtorin, neiti Trunchbullin kynsistä.

Saatiin kirjat joskus kuukausi sitten koulusta ja varmaan kohta on kirjakuulustelu.

_________________
Kuva
Flickr


01 Marras 2013 21:18
Profiili
Marsu
Marsu
Avatar

Liittynyt: 31 Loka 2013 20:02
Viestit: 5
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Tällä hetkellä on meneillään Trevor Baxendalen Prisoner of the Daleks, joka ois määrä lukia enkun kurssille :-3 Aihe on Doctor Who joten ohan tuo mieluisa!

Vielä olen niin alussa etten ossaa kertoa, mikä on kirjan juoni. Ainakaan tarinaa ei ole koskaan käyty läpi sarjassa, se on siis täysin Baxendalen hassun mielikuvituksen värittämä.

_________________
Kuva
© Berneri


04 Marras 2013 17:44
Profiili WWW
Beta
Beta
Avatar

Liittynyt: 27 Loka 2013 16:13
Viestit: 333
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
^ Jännä, toivottavast on hyvä kirja :) Doctor Who -aihe ei kyllä oo ollenkaan paha.

Mä luin viimeks F. Scott Fitzgeraldin Kultahatun, koska äikän kurssi :D Mut olihan toi ihan hyvä kun vaa pääs alkuu, ja lukikin tosi nopeesti mikä on aina kätevää jos on joku koulusta tullu lukeminen >D Aluks kun vieläpä laiskana kelasin et ehken lue kokonaan, mut vetiki mukaansa hyvin. Tosiaan tapahtuu 1920-luvun Long Islandilla ja Nykissä, tämmönen Nick Carraway muuttaa sinne ja sen naapurina asuu Jay Gatsby, joka on rakastunu Nickin serkkuun. Tästhän on nyt tehty kans se aika uus leffa, mut ite en oo sitä nähny.

_________________
Ready, set, go!
Avan taiteili neonspaidaa


05 Marras 2013 21:57
Profiili WWW
Marsu
Marsu

Liittynyt: 29 Loka 2013 00:58
Viestit: 39
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Viimeksi lukemani kirja taisi olla Ilkka Remeksen Hiroshiman portti, jonka luin yli vuosi sitten. Sytyn harvoille kirjoille mutta tämä oli kyllä positiivinen yllätys. Harvoin edes jaksan lukea pitkiä kirjoja, mutta tämän jättiläisen luin alusta loppuun, joka sivun, ihan rehellisesti. Positiivisen kokemuksen myötä olen harkinnut myös muita Remeksen kirjoja, mm. Pahan perimä kiinnostaa.

Seuraava onkin sitten tod. näk. Tolkienin Hobitti joka on nyt noin puolivälissä. Hidasta, hidasta. Kaverini luki Rudolf Hössin Auschwitzin komendantti, joka kiinnostaa aihepiirinsä vuoksi. Voisi joskus ehkä senkin lukaista läpi. Ja tietysti löytyy pokkareina koko Taru Sormusten Herrasta-saaga Silmarillionia myöten mitkä pitäisi lukea joskus myös.


13 Marras 2013 00:26
Profiili
Kettu
Kettu
Avatar

Liittynyt: 29 Loka 2013 15:37
Viestit: 117
Paikkakunta: Kokkola
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Akif Pirinçcin Felidae tuli luettua loppuun viimeaikoina. Olin nähnyt tästä tehtyn leffan ennen kuin luin kirjan, mutta ihme kyllä se ei haitannut lukemisessa yhtään. Itseasiassa se oli hyvä, sillä se auttoi hahmottamaan tapahtumia jotenkin paremmin.
Erittäin hyvä kirja mielestäni, suosittelen kaikille jotka tykkäävät lukea hieman synkempiä kirjoja. Ainoa huono asia mielestäni oli suomenkielinen käännös. Bluebeard oli käännetty Siniparraksi, vaikka muiden nimet pysyivät alkuperäisinä. Jopa Deep Purple oli kääntämätön, vaikka sille olisi löytynyt tarkka suomennos.

_________________
Kuva Tumblr ~ dA ~ Ask Smile.jpeg


13 Marras 2013 08:20
Profiili WWW
Hukka
Hukka
Avatar

Liittynyt: 27 Loka 2013 20:38
Viestit: 190
Paikkakunta: Lappi
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Luin viimeksi Mary Shelleyn Frankensteinin. Pitäisi tosiaan enemmän lukea näitä legendaarisia ja nostalgisia tarinoita.

Spoiler:
Tarinahan alkaa siitä, kun kapteeni Walton tapaa merellä ollessaan Victor nimisen miehen, joka alkaa kertoa tarinaa Frankensteininsa luomisesta. Hän lähtee Ingolstadtin yliopistoon lukemaan luonnonfilosofiaa ja alkaa kiinnostua siitä, miten voisi luoda elottomalle olennolle elämän. Vähitellen olio valmistuu, mutta sillä on seurauksena. Se tappaa Williamin, Justinen, Henryn sekä Victorin puolison Elizabethin. Kirjan loppupuolella Frankenstein pyytää, että Victor tekisi hänelle puolison, jonka kanssa elää mutta siihen ei suostuta. Elizabethin kuoltua Victor lähtee taka-ajoon Välimerelle ja kuolee laivassa ollessaan. Jopa hirviö saapuu paikalle ja on järkyttynyt tapahtumasta, että lupaa kuolla polttamalla itsensä.

Nyt kun sain luettua alkuperäisen teoksen, tarjosi se huomattavan paljon enemmän syvyyttä kuin eri versiot tarinasta. Eli sain selkeyden siihen, minkälainen teos Frankenstein loppujen lopuksi on. Victor oli loistava alusta loppuun asti ja hän oli niin samanlainen itseni kanssa. Uurastimme kumpikin päiväkausia unelmiemme eteen ja silti niissä epäonnistuminen satutti enemmän kuin mikään muu maailmassa. Tätä hahmoa myös kävi oikeasti sääliksi. Tragedioita tragedioiden perään ja mies sai hyvin pideltyä itsensä kasassa. Ja kuten mainitsinkin niin näin Frankensteinin kirjassa toisella tavalla: se halusi oikeasti oppia eri asioita ja ennen kaikkea saada lähimmäisenrakkautta ja myötätuntoa. Kuitenkin häntä kohdellaan eri tavalla ja vihan kierre saa jatkamaan tihutöiden tekemistä, joiden seurauksen/merkityksen hirviö ymmärtää. Jos Frankenstein olisi tullut kokeneeksi niitä asioita, mitkä olivat seurauksia hänen teoilleen ja kurjuudelleen, tilanne olisi ollut täysin toinen.

Tykkäsin myös siitä, miten aikakausi näkyi kirjassa. Puhuttiin kohteliaammin/sivistyneemmin, usko jumalaan tms. oli vahvaa ja saatettiin puhua sellaisista teoksista kuin Nuoren Wertherin kärsimykset ihan ohimennen. Kirjassa menehtyi ikävästi hahmojakin erilaisiin sairauksiin, jos vertaa tilanteeseen nykypäivänä.

Uskomaton teos, joka vetää sanattomaksi Frankensteinin ja Victorin suhteen puolesta. Tästä tulee niin mieleen Kaibutsu ja Jerome..

_________________
I never knew I had a dream until that dream was you

Blogit - dA - ask


13 Marras 2013 22:10
Profiili WWW
Kettu
Kettu
Avatar

Liittynyt: 02 Marras 2013 16:46
Viestit: 117
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Luin pitkästä aikaa kirjan, hiphei! :D Teoksen nimi on Tohtori Uni, jonka on kirjoittanut Stephen King. Oon lukenu jokusen Kingin kirjan ja tykänny monesta ja niin tykkäsin myös tästä. Mulla on ollu kauan lukuinto poissa, mutta tää kyllä palautti sen :D Oikeesti tykkäsin tästä kirjasta tosi paljon! Tohtori Uni on jatkoa Hohdolle ja kertoo siitä Hohdossa olevasta pikkupojasta, Danista.

Spoiler:
Hohdon tarina jatkuu! Dan Torrance joutuu kohtaamaan menneisyytensä kauhut, kun taistelu hyvän ja pahan välillä alkaa. King palaa takaisin suosituimman romaaninsa maisemiin. Dan Torrance, Hohdon pikkupoika, on kasvanut aikuiseksi, mutta lapsuuden kokemukset Overlook-hotellissa eivät ole jättäneet häntä rauhaan. Dan tapaa Abra Stonen, 12-vuotiaan tytön, jolla on sama hohtamisen lahja kuin Danilla. Abran perässä on joukko yliluonnollisia hirviöitä, jotka tarvitsevat ravinnokseen Abran hohtoa. Danin menneisyyden piinaama elämä saa suunnan: hänen täytyy pelastaa Abra.


Kirja oli mukaansa tempaava ja mielenkiintoinen. Suosittelen kaikille, jotka yhtään tykkää lukee kirjoja, joissa on mukana jotain yliluonnollista ja ripaus kauhua.

_________________
Let's do some lollygagging, eh? d(ゝω・ )

| DeviantArt |Tumblr |


05 Helmi 2014 10:00
Profiili WWW
Hukka
Hukka
Avatar

Liittynyt: 09 Marras 2013 15:51
Viestit: 176
Paikkakunta: Tampere
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Itse luin viimeksi Rick Riordanin Hirviöidenmeren Percy Jackson-sarjasta. uvu Olen aina ollut näiden PJ:iden kanssa myöhässä, olen Salamavarkaasta ja Hirviöidenmerestä nähnyt aina ne leffat ensin, hups.. Pitäisi nyt tuo kolmonen ja toivottavasti loputkin saada kirjoina luettua ennen niitä leffoja. :--D

Tykkäsin tästäkin tottakai, koska olen tämmöinen pikku PJ-fani haha. Vaikka moni juttu olikin otettu pois leffasta tai muutettu, mikä tietysti kismittää aina, mutta kumpikin ovat yhtä hyviä. Harmi vaan, että leffat ovat vähän menettäneet hohtoaan noiden kirjojen takia, kun nyt sitä vaan miettii että tuokin kohta muutettiin niin ja näin..

Ja kyseessä siis puolijumalista ja muusta kreikan mytologiasta kertova kirjasarja, jos joku ei vielä tiedä. Suosittelen tutustumaan, ovat kuitenkin hyviä. :>

_________________
deviantART Tumblr Instagram Twitter
avatarista iso kiitos mariossonille!


05 Helmi 2014 22:55
Profiili WWW
Hukka
Hukka
Avatar

Liittynyt: 24 Joulu 2013 16:01
Viestit: 210
Paikkakunta: Joutseno
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Minkä kirjan luit viimeksi?
Tulin tänne selittämään Percy Jacksonista ja huomaan, että sattumalta aiempikin postaus puhuu samasta asiasta :----D

Tosiaan, luin tänään kirjastossa loppuun Salamavarkaan, joka eilen jäi kesken kun kirjasto meni kiinni. Heti siihen perään aloin lukemaan Hirviöidenmeri -jatko-osaa mutta jäin jotain 30 sivua vaille, että olisin saanut senkin loppuun. Ei olisi pitänyt käydä siinä välissä kaupassa ja opiskella vähän; olisin muuten saanut loppuun asti luettua.

Hirmu koukuttavia kirjoja, varsinkin kun tykkään mytologista ja sarjasta tulee (ihan positiivisella tavalla) mieleen Harry Potter. Herättää samanlaisia nostalgioita :''')

_________________
"Hatred will not bring healing to sadness" - 青き伯爵の城/Märchen

| Tumblr | deviantART | Blogi | Twitter |


07 Touko 2014 22:46
Profiili WWW
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 13 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy