Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 19 Kesä 2019 21:59Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Animaation tekeminen 
Kirjoittaja Viesti
Hukka
Hukka
Avatar

Liittynyt: 27 Loka 2013 20:38
Viestit: 190
Paikkakunta: Lappi
Vastaa lainaamalla
Viesti Animaation tekeminen
Miten & millä teette animaationne? Kuinka kauan teillä yleensä menee animaation teossa? Minkälaisia animaatioita teette? Aiheeseen saa myös antaa kaikenlaisia neuvoja liittyen animoimiseen.

Itse odotan vielä sitä että piirtämiseni, anatomiani ja tyylini tasoittuvat, jotta voisin animaatioita ryhtyä tekemään. Tällöin voisi esim. aloittaa jonkun ilmeen luomisesta tai pienen liikkeen tekemisestä: pään kääntöä tai vastaavaa. Animaatiosarjaa olisi työlästä tehdä, mutta yhdenkin yksittäisen jakson tekeminen voisi sen sijaan olla mielenkiintoista ja kokeilemisen arvoista. Eihän jakson välttämättä tulisi kestää edes varttia, jolloin siitä voi tehdä lyhkäisemmän.

_________________
I never knew I had a dream until that dream was you

Blogit - dA - ask


27 Loka 2013 21:26
Profiili WWW
Beta
Beta
Avatar

Liittynyt: 27 Loka 2013 21:47
Viestit: 289
Paikkakunta: Helsinki
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Animaation tekeminen
Itse käytän tekniikkaa MS Paint + Windows Movie Maker. Aika monet tuosta aloittaa, ja siirtyy siitä sitten Flasheihin sun muihin. Mielestäni kuitenkin tuolla ikivanhalla metodilla itse kunkin taidot pääsevät parhaiten loistoonsa - olen saanut ikävääkin palautetta siitä, miten muka valehtelen sanomalla, että käytän Painttia. Hienojen animaatioiden tekeminen Paintilla kysyy mielestäni samaa taitoa, kuin käsinpiirretty animaatiokin, moni ei vain tätä tule ajatelleksi. Ilmeisesti tuben puolella vain vallitsee nykyään käsitys siitä, että kaikki osaavat animaattorit siirtyvät pois ilmaisohjelmista.
TULIPA JAARITUS.

Mutta siis, öhä, tarkennanpa hieman omaa tekniikkaani:
Eri värejä käyttämällä saa Paintillakin aikaan trace-efektin, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Aloitan animaation ensimmäisestä ja viimeisestä kuvasta, teen väliin muutaman liikeen äärikohdan keyframen, ja ryhdyn tekemään väliin liikekuvia. Nämä kuvat siirrän copy/paste-metodilla mihin tahansa ohjelmaan, jolla ne voi tallentaa gif-animaatioksi. Näin Windows Movie Makerin on helpompi selvitä ilman kaatuilua, ja kuvat vievät vähemmän tilaa koneelta. Sitten vain heittämään gifit videoksi ja valmista on!

Käytän pääsääntöisesti ammattilaisten suosimia kuvannopeuksia, eli tavallinen koiran juoksuanimaatiokin vaatii sen 10-14 kuvaa. Tästä syystä animaatioiden synty on omalta osaltani erittäin hidasta, mutta omaan silmääni todellakin vaivanarvoista. Kyseiseen juoksuanimaatioon menisi varmaankin viitisen tuntia, näin karkealta arviolta. Yhden meemivideon tekemiseen menee päivä tai pari, jos liike on looppaavaa.

Voisin kirjoitella lisää tähän aiheeseen vastaisuudessa, nyt ei huvita. (:
Tästä mun YouTube-kanavaan ihailemaan mun enimeissönei:
http://www.youtube.com/user/ewedy2/videos
Pliis, älkää katsoko niitä vanhimpia kuitenkaan! :'D

_________________
Kuva


27 Loka 2013 22:05
Profiili
Kettu
Kettu
Avatar

Liittynyt: 30 Loka 2013 23:46
Viestit: 98
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Animaation tekeminen
Itse käytän animoimiseen Photaria. Ja mulla yleensä kestää kauan saada kaikki framet niinkuin pitää. Mutta animointi kyllä kiinnostaa hirveästi ja haluaisin tehdä jotain pikku animointeja mun hahmoista. Inspiraatiota nostattaa kyllä nopeasti kun devasta katselee animoituja flasheja ja giffejä. Jotkut vaan osaa. Itsellä inspis yleensä laskee lähes nollan tasolle luonnosten jälkeen. Jonkun perus juoksusyklin tekemiseen menee ehkä 9 framea tai enemmän, luonnosteluun ei ehkä mene kuin ehkä kymmenisen minuuttia niin raaka animaatio on valmis. Sitten pitäisi alkaa korjailla anatomiaa ja saada animaatio sulavaksi. Pisteenä iin päälle värit ja varjot. Voi helposti vierähtää parikin päivää.

Innostuin taas tekemään yhden running cycle luonnoksen (ilman minkäänlaista mallia siitä, miten koira juoksee, eli animointi tässä vaiheessa hyvin tönkköä)
Spoiler:
Kuva


Olen kokeillut myös pikselianimointia, ja tämäkin on erittäin työlästä. Ei kyllä helpommalla pääse :'D
Tässä eräs kokeilu. Läähätys ja hengittäminen suht sulavaa, mutta enpä tiedä, näyttääkö se mitenkään luonnolliselta.
Kuva

Voisin tähän loppuun vielä laitella muutaman suosikkianimaationi, jotka ainakin mulla nostattaa hirveästi inspistä : D
http://fav.me/d6k5d6g
http://fav.me/d5idm43
http://fav.me/d698qnj
http://fav.me/d66332s
http://fav.me/d6ak330
http://fav.me/d5nbode
http://fav.me/d5ryupp
http://fav.me/d65kcwg
http://fav.me/d6tdi31

Myös 3D animointi kiinnostaa. Blenderillä joskus leikkinyt jotain, mutta en osaa muotoilla mitään kunnollista. Ja rigien käyttö... #NOPE. Elikkäs tarttis harjoitella todella paljon. Kaiken kukkuraksi Blender itsessään on hyvin kevyt ohjelma, mutta renderöinti saattaa kaataa sen, sillä syö paljon tehoja.
http://fav.me/d5owtde
http://fav.me/d2lavy2
http://fav.me/d5y8r4b
http://fav.me/d5ltsc9


20 Marras 2013 13:56
Profiili WWW
Alfa
Alfa
Avatar

Liittynyt: 22 Loka 2013 22:52
Viestit: 245
Paikkakunta: Helsinki
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Animaation tekeminen
t1sk1jukka kirjoitti:
Innostuin taas tekemään yhden running cycle luonnoksen (ilman minkäänlaista mallia siitä, miten koira juoksee, eli animointi tässä vaiheessa hyvin tönkköä)
Spoiler:
Kuva

Aa, mun mielestä toi on tosi hieno :> Ehkä yks kuva vielä tohon välii, missä etujalat menee eteepäi ni se ei nykäse siinä. Muuten en kyllä keksi mitään muuta kuin että upeasti menee. Tykkään etenki pään liikkeestä!

_________________
Kuva


20 Marras 2013 17:56
Profiili WWW
Kettu
Kettu
Avatar

Liittynyt: 30 Loka 2013 23:46
Viestit: 98
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Animaation tekeminen
Joo, yks frame varmaan pelastais ton : D Ja kiitokseja!


20 Marras 2013 19:04
Profiili WWW
Kettu
Kettu
Avatar

Liittynyt: 02 Marras 2013 16:46
Viestit: 117
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Animaation tekeminen
Pitkästä aikaa oon taas ruvennu vähän animoimaan. Ennen käytin animoimiseen Photoshop + Jasc animation shop + Windows movie maker yhdistelmää. Koneelta ei vaan enää löydy yhtään noista ohjelmista, joten animointi on käynyt vähän hankalammaksi. Viimeisimmän animaationi tein Paint tool SAI + Windowsin elokuvatyökalu yhdistelmällä. En värittäny tätä animaatioo johtuen siitä, etten oo vielä päättäny hahmon värejä >'D Hahmo on nääs vasta kehitysvaiheessa ja tää animaatio liitty kehittelyyn, kun mietin miten hahmo liikkuis. Koitin tässä semmosta isomman kissaeläimen kävelytyyliä tavotella. Mut hahmon ruumis on niin vänkä, että tosta katos osittain se kissapetomaisuus ::D Aikaa tänkin tekemiseen meni about viikko, liikeradan suunnittelu ja hiominen vei aikaa, plus en hirveen monta kuvaa jaksanu päivässä piirtää, joten tahti oli hidas.

Nykysin mun animaatiot on pitkälti tommosii simppeleitä ja lyhkäsii. Ennen tein myös pidempiä animaatioita, paljon eri memejä ja näin. Vaikka into animoida on pikkusen laantunu, niin kiinnostus animointia kohtaan ei oo kadonnu mihkää. Sen kiinnostuksen takia varmaa edelleen näitä pienempiä animaatioita jaksan väsätä ja nautin suuresti katsella muiden tekeleitä.

_________________
Let's do some lollygagging, eh? d(ゝω・ )

| DeviantArt |Tumblr |


10 Touko 2014 13:01
Profiili WWW
Kettu
Kettu
Avatar

Liittynyt: 22 Joulu 2013 00:30
Viestit: 74
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Animaation tekeminen
Mä oon puolestani taas niin kärsimätön, ettei animoinnista tuu mitään. :--D korkeinaan saan jonkun luonnoksen tehtyä, oon hetken ylpeä ja sit mietin vaan että mikä tuo on. xD
Ihan valmista animaatiota en oo saanu ikinä valmiiks, mikä vähän harmittaa. Ajattelin, et vois alottaa jollain perus silmienräpytyksellä tai muuta vastaavaa, jos nyt vaan jaksais tehä ne linet. Mulla niissä menee vaan liian pitkään, turhaudun heti ku menee pienen kuvan rajaamiseen yli vartti. xD ja se kun pitäis vielä erikseen tehä jokaiseen kuvaan, jos haluu sulavaa jälkeä aikaan. Toki jotkut osaa jotenkin ninjailla animaationsa silleen, et linettää uudelleen vaan ne liikkuvat osat ja lopputulos on kuitenkin upea. ;-;

Toisaalta sitten, jos tosiaan hahmo vaan räpyttelee silmiään, ei siinä vissiin tarvii koko hahmoa lähtee liikuttelemaan. : D
Sillon, kun innostun niitä pienoisia animaatioita väsäämään, käytän SAI:ta ja vegasia. Jos vaikka uskaltaisin linkata viimeisimmän "kunnon" (noh, uusimmassa liikkuu tämä kuva, joten.. >'D) miniluonnosanimaatiojuttuni; joku puolessa tunnissa hutastu koira vissiin muuttaa muotoaan joksikin hieman lohikäärmemäiseksi otukseksi.. tai jotain :--D tosiaan, ensimmäisiä animaatioitani, enkä oikeestaan ajatellu tossa muuta, ku et halusin tehä liikkuvaa kuvaa. Joten anatomia. :''D

_________________
"Reality is a lovely place, but I wouldn't wanna live there."

dA tumblr Art-tumblr


03 Elo 2014 00:35
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 7 viestiä ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy